Een mooie terrastafel van lokaal hout!

Gezellig, je kunt weer op een terrasje zitten omdat de coronamaatregelen versoepeld zijn! Dit kan per 28 april. En wat is er mooier dan een terrastafeltje van Lokaal hout? Het ziet er mooi uit, oogt top, bezoekers zullen praten over de mooie uitstraling van de tafel! Maar lokaal hout wordt niet alleen voor terrastafels gebruikt. Het is een superveelzijdig materiaal, dat erg sterk is. 

Iep of plataan

Maar wat is nu eigenlijk lokaal hout? Het is hout afkomstig uit Nederland, denk daarbij bijvoorbeeld aan iep. Iep wordt ook wel olmen of lepenhout genoemd. Je herkent het aan de mooie zachte zandkleur. Je kunt mooie tafels voor je interieur kopen in deze houtsoort. Je ziet ook veel dat er landbouwwerktuigen van Iepenhout gemaakt worden: het is namelijk enorm sterk! Een andere lokale houtsoort is plataan. Plataan kun je bijvoorbeeld gebruiken voor panelen, betimmeringen, meubelen, houtsnijwerk (Zwitserland), maatlatten, draaiwerk, knoppen, grepen en schoenleesten.

Opdracht op maat

Je kunt indien je dat wenst door een houtkunstenaar een object van lokaal hout op maat laten maken. Of het nu gaat om een meubel binnen of buiten of een mooi kunstobject. Lokaal hout is duurzaam, wat een goed resultaat tot gevolg heeft wat lang meegaat. Wanneer je een houtkunstenaar benadert kun je dat als private klant doen. Maar natuurlijk ook zakelijk. Gemeenten en instellingen kunnen tevens opdrachten indienen. Er zijn al diverse mooie projecten gedaan door heel het land met lokaal hout. Zoals een grote oplage bureaus voor een notariskantoor. En een oplage eikenhouten tafels voor een brasserie.

Interesse?

Zoals je in deze blog kunt lezen is er veel mogelijk met lokaal hout. Wil je ook genieten van de veelzijdigheid van deze houtsoort? Maak eens een afspraak met een houtkunstenaar! Zoals je in deze blog kunt lezen is er veel mogelijk met lokaal hout. Wie weet is het ook geschikt om jouw terras, bedrijf of eigen huis en tuin net dat beetje extra te geven. En als iets speciaal op maat gemaakt wordt is dat natuurlijk nog eens extra bijzonder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.