Lokaas

Een lokaas is een techniek die wordt gebruikt om (een persoon of dier) weg te lokken of te lokken van hun oorspronkelijke koers, meestal in een strik. Het omvat het gebruik van een vogel of zoogdier of een imitatie daarvan, die door jagers wordt gebruikt om andere vogels of zoogdieren aan te trekken. Elk dier heeft basisinstincten en voelt gemakkelijk gevaar. Jagen kan een zeer vruchteloze onderneming zijn zonder de tussenkomst van technieken zoals lokvogels om de dieren in een val te lokken en ze vervolgens te vangen wanneer ze dat het minst vermoeden. Verschillende jagers hebben een aantal negatieve ervaringen opgetekend tijdens het gebruik van een lokvogel, vooral de stress die gepaard gaat met het opzetten ervan in een jachtgebied. De vreugde van een succesvolle jacht weegt echter ruimschoots op tegen de stress die gepaard gaat met het op- en afbouwen voor elke jacht. Het is in de loop van de tijd ook goed bewezen als een tactiek die resultaten oplevert.

Voordelen van een lokvogel 

Een lokvogel helpt om jouw doel binnen bereik te brengen. Het wekt een bedrieglijke perceptie dat je lokaas een veilige zone is en wanneer het binnenkomt, kun je gemakkelijk op de kill mikken en het vrij gemakkelijk krijgen in vergelijking met wanneer je het zonder lokvogel ,probeert te doden.
Het haalt de focus van het dier weg van de jager. Dat verhoogde instinct dat gevaar van een afstand voelt, wordt volledig onderdrukt als zijn geest zich concentreert op wat hij denkt te zien. Elk dier voelt zich zelfverzekerd als ze er een in zijn soort zien en met dat in gedachten gaat zijn verdediging omlaag.
Het jachtdoek is een effectieve camouflage en kan helpen bij de algemene kunst van het lokaas. Bepaalde dieren hebben een griezelig vermogen om onregelmatige vormen gemakkelijk te detecteren. De jachtkleding die eruitziet als een camouflage verbergt de jager in de struiken zodat alleen de aanvaller opvalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *