Op zoek naar buizen en gordijnen voor je woonkamer? Tips om te helpen

Buizen en gordijnen zijn de afgelopen jaren een integraal onderdeel geworden van de inrichting van de meeste woonkamers. Deze prachtige raambekleding vormt het ultieme middelpunt in de woonkamer en wordt vaak gebruikt om pracht en kleur toe te voegen in saaie ruimtes. Omdat de vraag naar gordijnen blijft groeien, is de verscheidenheid aan producten die op de markt verkrijgbaar zijn ook enorm toegenomen. Als gevolg hiervan zijn ze verkrijgbaar in vele verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen. Als je niet zeker weet wat je moet kopen, volgen hier enkele tips om jou te helpen.

Lengte

Zoals hierboven vermeld, zijn gordijnen en buizen verkrijgbaar in veel verschillende maten. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat mensen met woonkamers en ramen van verschillende grootte gordijnen kunnen vinden die aan hun behoeften voldoen. Voordat je een gordijnenpakket koopt, meet je het gebied waar het zal worden geïnstalleerd. Zoek daarna gordijnen die qua lengte perfect passen.

Kleur

De kleur van de pipe and drape set die je gaat kopen, zal je hele woonkamer compleet transformeren. Wil je de ruimte wat levendiger maken, dan is het kiezen van felgekleurde gordijnen een goed idee. Maar er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan die klassieke, meer vintage look in hun woonkamer. Neutrale kleuren zoals marineblauw of grijs zijn in dergelijke situaties ideaal.

De stof

De stof van de gordijnen is ook een belangrijke overweging om twee belangrijke redenen. Ten eerste bepaalt de stof hoe lang de gordijnen meegaan. Gordijnen op katoenbasis hebben bijvoorbeeld de neiging om een ​​betere duurzaamheid te bieden en zouden daarom relatief meer jaren meegaan dan andere materialen. De stof bepaalt ook hoe gemakkelijk het is om de gordijnen te wassen. Kies in de regel altijd machinewasbare stoffen. Het zal je schoonmaakwerk gemakkelijker maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.